SOLTREAT

KRACHTIG OPLOSMIDDEL VOOR CEMENT,
CEMENTSLUIER, KALK, ROEST EN GROENE AANSLAG

TOEPASSINGEN
SOLTREAT wordt gebruikt voor het verwijderen van kalk- en cementresten en groene aanslag van kalkarme zand-, natuur-, lei- en baksteen, klinkers, graniet en alle andere zuurbestendige steensoorten. Wordt eveneens toegepast voor het verwijderen van kalk- en cementresten uit betonmolens, cementvormen, -kuipen, -weegschalen, -transportbuizen, -steigerbuizen, metalen- en houten bekistingen. Bijzonder aanbevolen voor het reinigen van tegels van zwembaden en douchewanden tegen kalk, vet, vuil en groene aanslag.

EIGENSCHAPPEN
SOLTREAT is een modern polyvalent reinigingsmiddel met ontkalkende werking. SOLTREAT is niet te vergelijken met de traditionele producten die meestal zoutzuur bevatten. Snel- en zelfwerkend.

GEBRUIKSAANWIJZING
GEVELREINIGING: vooraleer de reiniging aan te vatten, eerst een proef nemen op een weinig in ‘t oog springende plaats. Hout en aluminium vooraf afdekken (beschermen). Het te reinigen oppervlak vooraf overvloedig met water bevochtigen om te diepe indringing van SOLTREAT te voorkomen. Sterk zuigende gedeelten daarom langdurig met water natmaken. Afhankelijk van de aard en mate van vervuiling en van de absorptiegraad van de ondergrond, SOLTREAT tot maximaal 1 op 5 delen verlengd met water aanbrengen door middel van een borstel of drukspuit. Na een inwerktijd van 5 tot 10 min. overvloedig met water, bij voorkeur met een hogedrukreiniger, afspoelen. Om indroging van het product te voorkomen, de aangegeven inwerktijd nauwgelet in acht nemen.

TEGELLIJM: SOLTREAT tot maximaal 1 op 3 delen verlengd met water aanbrengen.

BOUWMATERIAAL: SOLTREAT oplossen in een koncentratie van 10 à 20 % vermengd met water. De vloeistof kan dan op of in het te behandelen voorwerp gegoten worden of men gebruikt een dompelbad, waarin de onderdelen gelegd worden. Daarna goed afspoelen met proper water.

REINIGING VAN ZWEMBADEN: SOLTREAT verlengen met water in een verhouding van 1:10 tot 1:20.
Verwijdering van cementsluier: SOLTREAT tot maximaal 1:10 delen verlengd met water aanbrengen.

OPGELET! Bij gebruik op bepaalde soorten chroom, aluminium en porselein op staal kunnen verkleuringen ontstaan. Gelieve altijd eerst een test uit te voeren. Nooit gebruiken op kalkhoudende stenen zoals marmer, travertin, enz.

TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere vloeistof
• kleur: groenachtig
• reuk: fruitig
• houdbaarheid: vorstvrij bewaren
• stabiliteit: onbeperkt bij kamertemperatuur, in gesloten verpakking
• verpakking: 5 ltr, 10 ltr en 25 ltr

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN

Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* harde oppervlakken (buiten)
* harde vloeren
* uitrusting

GEBRUIKSMETHODE
* moppen/wissen/schuren
* drukreiniging
* manuele reiniging
RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be