RUSTALIN

ALKALISCHE (DOMPEL)ONTROESTER

TOEPASSINGEN
RUSTALIN wordt gebruikt voor het ontroesten van gietijzer, geharde en veredelde metalen en op maat gemaakte voorwerpen met een zeer geringe tolerantie.

EIGENSCHAPPEN
Door werking van speciale penetrerende bestanddelen heeft RUSTALIN een sterk ontroestende werking.

GEBRUIKSAANWIJZING
Ontvettingsbad: alvorens tot ontroesting over te gaan moeten de voorwerpen van ijzer of staal eerst grondig in een bad ontvet worden. Men kan voor deze toepassing onze <<universele dompelontvetter>> SOLUDIP gebruiken.
Ontroestingsbad: RUSTALIN onvermengd toepassen of met water verdunnen in een verhouding van 1:5. Door verwarming van de vloeistof (60-80°C) bekomt men een snellere werking. De te behandelen voorwerpen moeten van hun ontroestingsaanslag worden ontdaan in be wegende vloeistof door middel van: circulatie of roeren. Het is zeer moeilijk op deze manier de roestaanslag te verwijderen van poreuze delen. Gelieve daarom een proefontroesting te verrichten. Na afspoeling met water worden de ontroeste delen in een bad gedompeld met ons <<anti-corrosiemiddel met waterverdringende eigenschappen>> AQUAPUSH om de waterresten te verwijderen. Om hernieuwde roestvorming te voorkomen worden de ontroeste delen in een conserveringsbad gelegd. Gelieve hiervoor onze <<voorconserveerder>> PREFIX, voor korte duur, of onze <<langconserveerder>> DURAFIX, voor lange duur te gebruiken.

Opgelet! Niet gebruiken voor voorwerpen waaraan zink, aluminium of non-ferro metalen zitten, welke niet kunnen verwijderd worden. Het werkstuk moet volledig gedemonteerd zijn. Coating-, verf- of laklagen moeten d.m.v. een proefontroesting getest worden. In de meeste gevallen lost de lak- of verflaag op.

TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere vloeistof
• kleur: rood
• reuk: gering
• houdbaarheid: ca. 2 jaar bij kamertemp, in gesloten verpakking
• stabiliteit: vorstvrij bewaren
• verpakking: 10 ltr en 25 ltr

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN
Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* uitrusting

GEBRUIKSMETHODE
* machinale reiniging

RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be