HYDROSHIELD

INJECTIECONCENTRAAT TEGEN OPSTIJGEND VOCHT

TOEPASSINGEN
HYDROSHIELD wordt gebruikt voor het bekomen van een kunstmatige barrière tegen opstijgend vocht door middel van een boorgatensysteem. Wordt hoofdzakelijk toegepast door doe-het-zelvers en de bouwindustrie.

EIGENSCHAPPEN
HYDROSHIELD is kleurloos en bezit zeer goede penetrerende eigenschappen voor alle minerale bouwstoffen. Door de hoge alkalibestendigheid is HYDROSHIELD uitermate geschikt voor het gebruik in metselwerk, kalkzandsteen, beton, enz. Opstijgend vocht (grondwater) voert steeds opgeloste zouten mee, die door capillariteit tot aan de buitenzijde van de stenen worden opgezogen en zichtbaar worden. Veroorzaakt grote schade zoals vochtige plekken, witte uitslag, verrotting, schimmelvorming en vorstschade. Droge muren bevorderen de thermische isolatie doordat natte muren geleidend zijn. Doordat HYDROSHIELD een waterdichte verstening vormt worden deze problemen voorkomen of uitgeschakeld.

GEBRUIKSAANWIJZING
  1. Boren van de gaten: men gebruikt een boor van minimum 14 mm en boort de gaten met een onderlinge afstand van 15 tot maximum 20 cm. De volgende rij gaten met een hoogteverschil van 5 cm en telkens in het midden van 2 reeds bovenstaande geboorde gaten. Om een goede penetrering te bekomen boort men de gaten tot een diepte van 3/5 van de dikte van de muur. Boorstof uit de gaten verwijderen door blazen. De gaten worden zo laag mogelijk bij de vloer aangebracht. Bij valse houten vloeren onder het plankenpeil. Boringen altijd in de steen toepassen en niet in de voegen.
  2. Injecteren: kan gebeuren door rechtstreekse injectie met een aangepaste drukpomp.
  3. Diffusie: door insijpeling van het product via trechters in de muur. De behandeling van HYDROSHIELD zal volledig zijn wanneer de stenen beginnen “uit te zweten”.
  4. Afwerking: na de volledige behandeling worden de gaten terug opgevoegd met cement of vloeibaar rubber.
TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere vloeistof
• kleur: geen
• reuk: geen
• houdbaarheid: vorstvrij bewaren
• stabiliteit: onbeperkt bij kamertemperatuur, in gesloten verpakking
• verpakking: 10 ltr en 25 ltr

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN

Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* harde oppervlakken (buiten)
* harde oppervlakken (binnen)
* uitrusting

GEBRUIKSMETHODE
* drukreiniging
* manuele reiniging
RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be