HYDROMIX

WATERDICHTINGSMIDDEL VOOR BETON

TOEPASSINGEN
HYDROMIX wordt gebruikt voor het waterdicht maken van alle betonnen wanden of delen die in contact komen met water. Wordt voornamelijk toegepast voor :
- bescherming van muren en voorgevels
- het waterdicht maken van zwembaden, reservoirs en bekuipingen
- terrassen en balkons
- vereffeningssteen voor funderingen

EIGENSCHAPPEN
HYDROMIX is een vloeistof die toegevoegd wordt aan het aanmaakwater van een cement-rijnzand specie. Men bekomt een mortel die zich gemakkelijk laat uitstrijken. Door een scheikundige reactie worden de capillairen (poriën en haarvaten) opgevuld met onoplosbare kristallen, de cementkorrels worden gestabiliseerd. Doordat het mengsel versoepelt is het mogelijk minder aanmaakwater te gebruiken en daaruit volgt:
- een hogere mechanische weerstand
- een grotere dichtheid, dus ook een betere waterdichtheid
- een betere bestandheid tegen vorst
Bestand tegen temperatuurschommelingen. De cementkorrel is gestabiliseerd en hierdoor is barsten van de bepleistering uitgesloten. Hecht zich volstrekt monolitisch aan de ondergrond en biedt daardoor alle waarborgen tegen het zo gevreesde afdrukken. Het beton is beter bestand tegen schadelijke invloeden van zuren of zouten in het grondwater. De bewapening is beschermd tegen corrosie.

GEBRUIKSAANWIJZING
HYDROMIX wordt bij het aanmaakwater gevoegd in een verhouding van 2 tot 4 liter op 100 kg droog betonmengsel. Om goede resultaten te bekomen, moet de bepleistering aangebracht worden op een ruw en proper grondvlak, dat zorgvuldig werd gelijkgemaakt, zonder betonuitslag, met goed uitgekerfde sleten. De te bepleisteren oppervlakken moeten vooraf goed bevochtigd worden.

TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere vloeistof
• kleur: blauwachtig
• reuk: zoeterig
• houdbaarheid: vorstvrij bewaren
• stabiliteit: onbeperkt bij kamertemperatuur, in gesloten verpakking
• verpakking: 5 ltr, 10 ltr en 25 ltr.

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN

Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* harde vloeren
* harde oppervlakken (binnen en buiten)

GEBRUIKSMETHODE
* manuele reiniging

RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be