DECAL-MZ

GEINHIBITEERD VLOEIBAAR ZUUR REINIGINGSMIDDEL VOOR DE VERWIJDERING VAN KETELSTEENAFZETTINGEN IN WATERSYSTEMEN

TOEPASSINGEN
DECAL-MZ wordt gebruikt voor het verwijderen van ketelsteenafzettingen in waterboilers, industriële vaatwasmachines, airconditioning- en leidingsystemen van zink, aluminium, gegalvaniseerd materiaal en roestvrij staal.

EIGENSCHAPPEN
DECAL-MZ is een volledig geïnhibiteerd zuur reinigingsmiddel op basis van mierenzuur. Het product is in tegenstelling tot DECAL-Z te gebruiken op de meeste metalen (inclusief zink, aluminium, gegalvaniseerd materiaal en roestvrij staal = (maximale inwerktijd = 2 u).

GEBRUIKSAANWIJZING
CIRCULATIE- EN VULMETHODE: Het systeem eerst goed doorspoelen met water om los slib, schilfers, e.d. reeds geheel of gedeeltelijk te verwijderen. DECAL-MZ wordt normaal koud gebruikt. Door de oplossing te verwarmen tot maximaal 50°C verkrijgt men een snellere reiniging. DECAL-MZ met water verdunnen van 1:4 tot maximum 1:9. Verdere verdunning met water wordt afgeraden. De duur van de reiniging is afhankelijk van de dikte en de soort van afzetting, alsook van de DECAL-MZ concentratie. In het algemeen zal de tijdsduur binnen de 24 uur blijven. (amfotere metalen = max. 2 u). Na de behandeling de reinigingsvloeistof aftappen. Vervolgens het systeem grondig met water spoelen tot neutrale reactie op pH-papier en dan nog enige tijd doorspoelen.
OPMERKING: naspoelen met ons “alkalisch neutralisatiemiddel voor watersystemen” NEUTRALOX is na gebruik van DECAL-MZ meestal niet mogelijk doordat alkalische stoffen de eigenschap hebben amfotere metalen zoals zink, aluminium en gegalvaniseerd materiaal op te lossen. Na gebruik van DECAL-MZ is langdurig met water spoelen de enige juiste methode.
DOMPELBADMETHODE: Giet een oplossing van 1 deel DECAL-MZ op 2 delen water in een kunststof of een met kunststof bekleed bad. DECAL-MZ wordt normaal koud gebruikt. De oplossing mag echter verwarmd worden tot maximum 50oC, waardoor een snellere reiniging verkregen wordt. De te reinigen voorwerpen in het bad onderdompelen en laat ze, afhankelijk van de vervuilingsgraad, maximaal 24 uur inwerken (amfotere metalen = max. 2 u). Vervolgens de onderdelen uit het bad halen en met een krachtige waterstraal afspuiten.


TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere vloeistof
• kleur: blauw
• reuk: kenmerkend
• houdbaarheid: onbeperkt bij kamertemperatuur, in gesloten verpakking
• stabiliteit: vorstvrij bewaren
• verpakking: 5 en 10 ltr

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN
Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* uitrusting

GEBRUIKSMETHODE
* manuele reiniging
RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be