LUBRICOOL

OLIEVRIJE SNIJVLOEISTOF VOOR METALEN

TOEPASSINGEN
LUBRICOOL wordt gebruikt voor het afkoelen en smeren van alle gereedschappen tijdens het boren, frezen, draaien, slijpen en zagen, in alle soorten bedrijven waaronder voornamelijk elke technische dienst, constructiewerkhuizen, scheepswerven, garages, smederijen, enz. Zeer doelmatig voor moeilijk te bewerken metalen en legeringen zoals: titanium, roestvrij staal, brons, koper, messing, aluminium, enz.

EIGENSCHAPPEN
LUBRICOOL verhindert te snelle slijtage van de gereedschappen en slechte afwerking van de bewerkte voorwerpen, doordat de wrijvingshitte drastisch verminderd wordt. Vormt een stabiele oplossing, zelfs in zeer kalkhoudend water. Verhoging van de productie door sneller werken. Bevat anti-oxydanten om roest op het werkstuk of machine te voorkomen. Laat geen bezinksels achter en droogt niet uit. Verzekert een egale afkoeling en smeert tegelijkertijd. LUBRICOOL is volledig wateroplosbaar en daardoor wordt het reinigen van werkstukken en machines zeer eenvoudig. Doordat het zelfs na menging met water helder blijft, heeft men altijd een goede kijk op de uit- voering van het werk. Bezit een lange levensduur en daardoor economische eigenschappen.

GEBRUIKSAANWIJZING
Revolverbankdraaiwerk, frezen, boren, verbeteringen, zagen, draaien: 2 à 3 %.
Uitboren, afsteken: 3 tot 5 %.
Uitsnijden: 5 tot 10 %.
Draadtrekken, trekfrezen: 10 %.
De met water verdunde LUBRICOOL op de snijwerktuigen spuiten met behulp van de daartoe bestemde uitrusting.
OPGELET! LUBRICOOL niet mengen met een andere olie of vetstof.

TECHNISCHE GEGEVENS
• uitzicht: heldere emulsie
• kleur: bruin
• reuk: praktisch reukloos
• houdbaarheid: onbeperkt in een gesloten verpakking
• stabiliteit: onbeperkt bij 40 °C
• verpakking: 5 ltr, 10 ltr en 25 ltr

VEILIGHEIDSTEKENS EN -VOORSCHRIFTEN
Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik.

TOEPASSINGSGEBIED
* uitrusting

GEBRUIKSMETHODE
* beschermen

RENTOCLEAN N.V. - Klein Veerle 109A - BE 2960 Sint-Lenaarts - Tel.: +32 (0)3-313 09 25 - www.rentoclean.be - info@rentoclean.be